Το ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες” επισκέφθηκαν οι σπουδαστές των τμημάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας

και Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ συνοδευόμενοι από την συντονίστρια του τομέα υγείας Ανυφαντή Έλλη και την εκπαιδεύτρια Μπουντούκου Μαρία. Εκεί μας υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Πρόεδρος Θανάσης Μπακαλιάνος και το προσωπικό του ιδρύματος.

Το ίδρυμα, όπως μας πληροφόρησαν, ιδρύθηκε το 1970 και σκοπός του είναι η περίθαλψη και φροντίδα ατόμων με ιδιαιτερότητες όπως νοητική υστέρηση, νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, παθήσεις όπως επιληψία, αυτισμός, εγκεφαλοπάθειες, σωματικές ιδιαιτερότητες – δυσκολίες και άλλες αισθητηριακές διαταραχές.

Οι σπουδαστές μας ξεναγήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του ιδρύματος και συγκεκριμένα στους χώρους ψυχαγωγίας- δημιουργικής απασχόλησης και στους χώρους που πραγματοποιούνται οι φυσιοθεραπείες και οι δραστηριότητες ψυχοκινητικής βελτίωσης. Στους χώρους αυτούς οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα νέο πρωτοπόρο πολυαισθηριακό περιβάλλον με υπερσύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (Snoezelen και sensory rooms).Σίγουρα οι σπουδαστές μας έλαβαν σημαντικά ερεθίσματα και πληροφορίες συζητώντας με το προσωπικό του ιδρύματος.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες για την εξαιρετική εμπειρία!

{gallery}article-images/ygeia/2018-12-18{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση