Η σημασία και ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλειας (security) στην ομαλή λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων

Ο τουριστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα και

τους πολίτες της.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο στον τουρισμό, σε όλες του τις μορφές (μορφωτικός, συνεδριακός, θαλάσσιος, τουρισμός κινήτρων κ.α.), παίζουν μεγάλες και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τα ξενοδοχεία ωστόσο είναι χώρος όπου οι αστυνομικές δομές του κράτους ΔΕΝ μπορούν αλλά και ΔΕΝ πρέπει να έχουν μόνιμη παρουσία. Τα ζητήματα όμως της τάξης και της ασφάλειας ΚΑΙ σε αυτούς τους χώρους είναι σημαντικά με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος της εύρυθμης και χωρίς απρόοπτα λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων να ανήκει στην ιδιωτική ασφάλεια (security).

Ο ρόλος του επαγγελματία security κρίνεται καθοριστικός… Θα πρέπει να διαθέτει άρτια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ώστε να προλαμβάνει τυχόν ατυχήματα ή κακόβουλες ενέργειες, να διαχειρίζεται αποτελεσματικά «ειδικούς» πελάτες και να μπορεί να αντιμετωπίσει άσχημες καταστάσεις κινούμενος πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Η μέγιστη διακριτικότητα, η άμεση δράση και η αποτελεσματικότητα είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται να έχει, ώστε μην ενοχληθούν αλλά και να μη μειωθεί το ευχάριστο κλίμα διαμονής των επισκεπτών στο ξενοδοχείο.

Σπούδασε στην ειδικότητα “security” του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Απέκτησε ουσιαστική και πλήρη εκπαίδευση αποκτώντας προσόντα για την επαγγελματική σου αποκατάσταση!

*Το άρθρο είναι της εκπαιδεύτριας κας. Δαλαμάγκα Βασιλικής

Αφήστε μια απάντηση