Μπορεί το μασάζ να αποτελέσει την αρχή μίας προσοδοφόρας καριέρας; Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά; Πόσο καιρό θα διαρκέσει η εκπαίδευση σε υπηρεσίες μάλαξης υψηλού επιπέδου;

Τι εξοπλισμό και πόσος χώρος θα χρειασθεί προκειμένου να στηθεί σωστά μια τέτοια υπηρεσία;

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τα τελευταία χρόνια προβληματίζουν αρκετούς νέους και νέες που αναζητούν διέξοδο στην αγορά εργασίας. Ναι, το μασάζ είναι της μόδας με ζήτηση που συνεχώς αυξάνεται

Γιατί έχει ζήτηση το μασάζ;

Γιατί έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση μέσω των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ «Αισθητικής», «Φυσικοθεραπείας» ή εξειδικευμένων ταχύρρυθμων σεμιναρίων μπορεί να αποτελέσει μία σίγουρη εργασία δεδομένου ότι:

ΔΕΝ έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ και σε ΧΩΡΟΥΣ.
Το ΚΟΣΤΟΣ μιας τέτοιας επένδυσης είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ.
Το στήσιμο είναι θέμα μόνο μερικών ΗΜΕΡΩΝ.
Τα ΕΣΟΔΑ είναι σχεδόν ΑΜΕΣΑ!

Τι είναι όμως το μασάζ;
Το μασάζ αποτελεί μια αρχαία θεραπευτική προσέγγιση η οποία μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει και τον επιδέξιο χειρισμό των επιφανειακών συνδετικών ιστών του σώματος (μύες, δέρμα, τένοντες κλπ.). Ο ειδικός θεραπευτής μάλαξης κάνει επιδέξια χρήση των διάφορων «εργαλείων» που του προσφέρει το ίδιο του το σώμα (τα χέρια του, δηλαδή τα δάχτυλα του, τις παλάμες, τους πήχεις, ακόμα και τους αγκώνες του, τα γόνατα και τα πόδια του) και προσφέρει στον δέκτη ανακούφιση από τον πόνο και το στρες, μια γενικότερη δηλαδή αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.
Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετά είδη μασάζ και κάθε μορφή του ξεχωρίζει για τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό, ώστε να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα.
Μερικά γνωστά είδη μάλαξης είναι τα παρακάτω:
Σουηδική μάλαξη,
Ταϊλανδέζικο μασάζ Σιάτσου,
Ρεφλεξολογία,
Deep Tissue μασάζ
Sports μασάζ
κ.ά.

Το μασάζ ως μια «συμπληρωματική και εναλλακτική» υπηρεσία σωματικής ευεξίας που είναι, εκτός από αυτόνομη υπηρεσία, αποτελεί πλεόν και απαρατήρητη υπηρεσία της βιομηχανία του τουρισμού αφού φλερτάρει έντονα και με τον ξενοδοχειακό κλάδο.
Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, πολλά ξενοδοχεία ανεξαρτήτου κατηγορίας και μεγέθους, είτε αυτά είναι αστικά, είτε είναι παραθεριστικά (resorts), προσαρμόστηκαν στις νεότερες τάσεις και αποφάσισαν να επενδύσουν και στο τομέα των υπηρεσιών σωματικής ευεξίας, αλλά κυρίως υπό τη πιο σύνθετη τους μορφή, δηλαδή αυτή των Spa γιατί παρατήρησαν υψηλή ζήτηση από τους πελάτες τους.

Γιατί να εκπαιδευτεί κάποιος στο μασάζ;
Το μασάζ σε σχέση με τις άλλες υπηρεσίες σωματικής ευεξίας έχει πλεονέκτημα που το κάνει να ξεχωρίζει. Το αποτέλεσμα ενός «καλού» μασάζ είναι άμεσα μετρήσιμο, έχοντας εμφανή επίδραση στη διάθεση (ψυχική και σωματική) του δέκτη. Η επιβράβευση από τον πελάτη-δέκτη μπορεί συνεπώς να είναι και αυτή άμεση και να μεταφραστεί σαν ικανοποίηση, η οποία μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει ακόμα και νέους πιστούς πελάτες.
Στην παροχή υπηρεσιών και ειδικότερα στην παροχή υπηρεσιών σωματικής ευεξίας, είναι αυτονόητο πως ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο.
Είναι συνεπώς σημαντικό να επενδύσει κάποιος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του (ήθος, παιδεία κλπ.), καθώς και στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δεξιοτήτων.

Συμπεράσματα:
Επενδύστε στο μασάζ γιατί είναι “Win-win”. Όλα τα νούμερα σε αυτό το συμπέρασμα θα σας οδηγήσουν.

  • Υπάρχει τεράστια ζήτηση
  • Τα κέρδη είναι σχεδόν άμεσα.
  • Το κόστος για εξοπλισμό είναι ελάχιστο.
  • Οι απαιτούμενοι χώροι είναι σχετικά μικροί.
  • Τα λειτουργικά έξοδα είναι μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια.
  • Μπορείτε να εκπαιδευτείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση