Πόσες φορές δεν έχει τύχει να μην σας ικανοποιεί το σαμπουάν που αγοράσατε, γιατί δεν σας ταιριάζει, γιατί δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε στα μαλλιά σας, γιατί απλά δεν σας αρέσει η υφή ή η το άρωμά του; 

Ένα σαμπουάν θα πρέπει λοιπόν να επιλέγεται με

γνώμονα όχι μόνο την καθαριστική του δράση ή το άρωμά του αλλά και με βάση άλλους παράγοντες που εξίσου σημαντικοί. 

Για παράδειγμα, ανάλογα με τη συχνότητα λουσίματος θα πρέπει να επιλέξουμε ένα σαμπουάν για συχνή ή όχι συχνή χρήση που θα πρέπει να ξεπλένεται εύκολα, ώστε να μην αφήνει υπολείμματα τα οποία ίσως προκαλέσουν πιτυρίδα, θα αφήνει τα μαλλιά λαμπερά, ευκολοχτένιστα και τα συστατικά του να μην είναι ερεθιστικά για την επιδερμίδα της κεφαλής.

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια «μυστικά» που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

1.To ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο! Αυτό που έχει σημασία είναι να ένα σαμπουάν που να έχει την κατάλληλη φόρμουλα για τα δικά σας μαλλιά ξεκινώντας την αναζήτησή σας όχι από την ετικέτα της τιμής, αλλά από την ετικέτα της συσκευασίας που περιγράφει τα χαρακτηριστικά και ποιο τύπο μαλλιών και ποια περίπτωση εξυπηρετεί το προϊόν.
2.Τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό θα ήταν λοιπόν κατά την αγορά του να προσέχετε πότε λήγει, γιατί όταν έχει περάσει η αναγραφόμενη ημερομηνία ίσως δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στα μαλλιά σας.
3.Το λούσιμο παίζει ρόλο! Δεν φταίει πάντα το σαμπουάν που δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε αλλά ο λάθος τρόπος λούζεστε. Πρέπει να μασάζ με όλα τα δάχτυλά σας και με αργές κινήσεις βάζοντας μια κανονική ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες σας.
4.Προσοχή στα μικρά γράμματα της συσκευασίας. Κάθε συσκευασία έχει μικρά γράμματα οπότε αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα σαμπουάν που να σας ταιριάζει, τότε διαβάστε τα συστατικά του προκειμένου να βγάλετε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το αν πρόκειται για το σαμπουάν που αναζητάτε.
5.Ρωτήστε τον κομμωτή σας. Μπορεί να σας προτείνει ένα ειδικό ή και φαρμακευτικό σαμπουάν το οποίο θα είναι ιδανικό για εσάς και επιπλέον θα σας βγάλει από την ταλαιπωρία της αναζήτησης.

Μυστικά χρήσιμα που μαθαίνουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες Κομμωτικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση