1. Ένα στενό φόρεμα

Ναι, ακούγεται τρελό, όμως τα στενά φορέματα ταιριάζουν λίγο-πολύ σε κάθε σωματότυπο. Πρέπει, ωστόσο, να λάβετε υπόψη σας ότι αν έχετε μερικά παραπάνω κιλά, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα φόρεμα από σκληρό ύφασμα που θα αγκαλιάζει το σώμα καλύτερα.

2. Φόρεμα σε ίσια γραμμή

Αν είστε ψιλόλιγνη, τότε θα τονίσετε την… κορμοστασιά σας με την ίσια γραμμή. Αν είστε πιο μεσογειακή, ένα τέτοιο φόρεμα, θα κολακεύσει «κρύβοντας» τις όποιες μικρές ατέλειες. Αποφύγετε τα πολύ φαρδιά φορέματα και στις δύο περιπτώσεις.

3. Pencil φούστα

Το τεράστιο αυτό δώρο που μας κληροδότησε η βιομηχανία της μόδας, οι pencil φούστες, κολακεύουν τους πάντες και ταιριάζουν σχεδόν με κάθε μπλούζα. Αν θέλετε να τονίσετε γλουτούς και πόδια, επιλέξτε μια στενή pencil φούστα από χοντρό ύφασμα. Αν προτιμάτε να τα απομακρύνετε τα βλέμματα από την περιφέρειά σας, επιλέξτε μια πιο ίσια και λιγότερο εφαρμοστή. Αν θέλετε να δείχνετε ψηλότερη, τότε φροντίστε το μήκος της φούστας να φτάνει μέχρι κάτω απ’ το γόνατό σας.

4. Άσπρο πουκάμισο

Αν υπάρχουν γυναίκες που δεν τους ταιριάζουν τα λευκά, απλά πουκάμισα, τότε είναι κρυμμένες! Δίνει αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας και σώματος.

5. Σακάκι

Ένα απλό, μονόχρωμο σακάκι, δεν θα σας δώσει μόνο στιλ, θα κολακεύσει πολύ και τη σιλουέτα σας, είτε είστε ψηλή κι αδύνατη, είτε νιώθετε ότι έχετε περισσότερα κιλά στην κοιλιά ή στην περιφέρεια.

 Μάθε να επιλέγεις τα ρούχα που σου ταιριάζουν σπουδάζοντας στην ειδικότητα “Σχεδιαστής Μόδας” του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ!

*Το άρθρο είναι του κ. Λημναίου Γιώργου, Σχεδιαστή Μόδας

Αφήστε μια απάντηση