Παρόλο που οι δείκτες της ανεργίας στην Ελλάδα συνεχίζουν να “χτυπούν κόκκινο”, η χώρα εξακολουθεί να εμφανίζει έλλειψη στελεχών με τις κατάλληλες δεξιότητες για την κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, στον τομέα της Πληροφορικής έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας με υψηλές απαιτήσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες. Μάλιστα, η Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται στο Top-10 των χωρών που αντιμετωπίζουν -σε διεθνές επίπεδο- τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας κάλυψης ανοικτών θέσεων εργασίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων, απαιτούμενης εμπειρίας, προσωπικών δεξιοτήτων, η αναζήτηση υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη και η έλλειψη διαθέσιμων υποψηφίων ή η απουσία υποψήφιων καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αποτελούν επαγγελματίες του μέλλοντος, οι ειδικοί σε θέματα δικτύων, τηλεπικοινωνιών, κατασκευής ιστοσελίδων, ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά και τεχνολογικών εφαρμογών, όπως ειδικοί στην γραφιστική και άλλες εφαρμοσμένες τέχνες.

Σπουδάζοντας στις συγκεκριμένες ειδικότητες Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ γίνεσαι ανταγωνιστικός και απαραίτητος στην αγορά εργασίας!

Αφήστε μια απάντηση