Οργανωμένη γευσιγνωσία οίνου ήταν το μάθημα της Τουριστικής Ακαδημίας στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ όπου οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες υπό τις οδηγίες

της κυρίας Ιωάννας Πολύζου και του κυρίου Δημήτρη Τσουτσουλάκη ανέλαβαν ρόλους επαγγελματιών όπως Υπεύθυνος εκδήλωσης, Βοηθός Υπευθύνου, Hostess και Reception.Ξεκίνησαν με παρουσιάσεις των κρασιών, αναλύοντας στους καλεσμένους τις ποικιλίες που δοκίμαζαν ενώ υπήρχε σε κάθε station ο «τροχών των αρωμάτων» καθώς και έντυπο αξιολόγησης των κρασιών σχετικά με χρώμα, άρωμα, γεύση, σώμα και επίγευση. Οι ποικιλίες που δοκιμάστηκαν ήταν Μοσχοφίλερο, Chardonnay, Merlot, Αγιωργήτικο και Μαυροδάφνη που συνοδεύτηκαν από ψωμάκι, γραβιέρα Νάξου και Έμενταλ, που ετοιμάστηκαν από το τμήμα Μαγειρικής. Καλεσμένοι σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση ήταν σπουδαστές άλλων τμημάτων του ΙΕΚ, εκπαιδευτές, συντονιστές αλλά και επίσημοι οι κύριοι Βασίλης Ζάρκος, Διευθυντής του ΙΕΚ και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης, εισηγητής του μαθήματος της Οινολογίας.

Σκοπός της εκδήλωσης? Η σωστή εκπαίδευση και η επαγγελματική προετοιμασία για την Τουριστική Σεζόν που ξεκινάει σιγά σιγά!

 

{gallery}article-images/tourismos/2020-06-04{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση