Οι σπουδαστές των τμημάτων Βοηθός  Φαρμακείου και Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ

στα πλαίσια των μαθημάτων της Αναλυτικής Χημείας και Χημικής Τεχνολογίας,  επισκέφτηκαν το Ελαιοτριβείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ & ΣΙΑ  ΟΕ στην Κάτω Γατζέα Μαγνησίας συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κο. Αναστάσιο Μπέσιο, Χημικό Μηχανικό.

Οι  σπουδαστές αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ελαιοτριβείου από τον ιδιοκτήτη του κ. Γεώργιο Ευαγγελινό , παρακολούθησαν στη συνέχεια την διεργασία της εξαγωγής του ελαιόλαδου από τον ελαιόκαρπο και κατανόησαν τις βασικές αρχές της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και την λειτουργία κάθε διάταξης και μηχανήματος, γνώσεις που αποκόμισαν από τα μαθήματά τους στο ΙΕΚ. 

Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την παραγωγή, την τυποποίηση και την διάθεση του Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διατροφική αξία και τα οφέλη του  στην υγεία του  ανθρώπου σε συνδυασμό με της νέες μεθόδους εξαγωγής του (εν ψυχρώ). Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την παραγωγή ελαιόλαδου στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πηλίου και διαπιστώθηκε η στροφή των παραγωγών στο βιολογικό και υψηλής αξίας ελαιόλαδο.Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση από τους σπουδαστές εργαστηριακών μετρήσεων της ποιότητας του ελαιόλαδού (μέτρηση οξύτητας).

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2018-03-26{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση