Ομιλία της καταξιωμένης Παιδαγωγού Θεάτρου-Σκηνοθέτιδας κα. Δήμητρας Στραγαλινού-Τσουκαρέλα με θέμα «Καλλιτεχνική Παιδαγωγική-από τη θεωρία στην πράξη» πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στον Βόλο.

Η κα. Στραγαλινού-Τσουκαρέλα, υπεύθυνη επί 25 χρόνια του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας και Θεατρικού Παιχνιδιού στη Λάρισα, μετέφερε τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη της για το θέατρο στους σπουδαστές και εκπαιδευτές της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου» αλλά και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που την παρακολούθησαν.

Θέλοντας να τους εμπνεύσει τόνισε ότι «η σχολική αίθουσα δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο τυποποιημένων γνώσεων. Αντιθέτως, θα πρέπει να αποτελεί φυτώριο ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, αυτόνομων και συνειδητοποιημένων ενεργών πολιτών. Στη δημιουργία των παραπάνω συμβάλλει το θέατρο ως καλλιτεχνική έκφραση. Η θεατρική αγωγή μέσω σύγχρονων μεθόδων μάθησης και διδασκαλίας μπορεί να χτίσει γέφυρες, να επαναπροσδιορίσει αξίες και πρότυπα, να προάγει τον διαλόγο.Οι θεατρικές εκδηλώσεις στο σχολείο πρέπει να είναι αυξανόμενες και να αποτελούν εκδηλώσεις χαράς, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας».

Αφήστε μια απάντηση