Σε μια εποχή που κυριαρχεί η εικόνα, που τα μοντέλα, οι bloggers, οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί και οι σταρ της τηλεόρασης γίνονται πρότυπα, που σπαταλάμε καθημερινά πολλές ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη,

αναλωνόμαστε στο τι θα βάλω και όχι τόσο στο πως νιώθω ή αν με εκφράζει αυτό που θα βάλω και κυρίως που κρίνουμε ένα άτομο από το τι φορά και όχι από το ποιος είναι, η μόδα γίνεται καταναλωτική μανία και επιβεβαίωση ίσως των ανασφαλειών μας.

Δημιουργούνται επομένως διαφορετικοί προβληματισμοί με ένα κοινό ερώτημα: μόδα είναι μόνο αυτό;

Όχι! Η μόδα δεν είναι μόνο ρούχα και για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό!

Η μόδα δεν ορίζεται απλά και μόνο από τα ρούχα που φοράμε… Ορίζεται και από την συμπεριφορά μας, από την προσωπικότητά μας αλλά και από τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο…

Όπως είπε και η αγαπημένη Coco Chanel: «Μόδα δεν είναι απλά και μόνο τα φορέματα που βλέπουμε σε κάθε κολεξιόν. Η μόδα υπάρχει στον αέρα, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες του καθενός, ο τρόπος που ζει και συμπεριφέρεται. Αυτό που συμβαίνει κάθε στιγμή είναι μόδα!»

Η μόδα είναι πάνω από όλα τέχνη που χαρακτηρίζει κάθε εποχή… 

Στο τμήμα «Μόδας» του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ κάνεις την αγάπη σου για τα ρούχα και το styling, επάγγελμα!

Σπουδάζοντας σχέδιο, ιστορία της τέχνης, χρωματολογία, υφασματολογία, θα είσαι σε θέση αποφοιτώντας να υλοποιήσεις και να συναρμολογήσεις κάθε πατρόν και στη συνέχεια να δημιουργήσεις την προσωπική σου σειρά ρούχων!

Αφήστε μια απάντηση