Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη 23/1 το σεμινάριο Barista το οποίο υλοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»

 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων του καφέ και να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο του καφέ, που σήμερα αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Αρχικά παρουσιάστηκαν η ιστορία του καφέ και του καφεόδεντρου, οι ποικιλίες του καφέ, οι τρόποι επεξεργασίας του, οι μέθοδοι του καβουρντίσματος και το άλεσμα.

Η «θεωρία» όμως δεν είναι αρκετή για την παρασκευή της τέλειας κούπας καφέ, γι’ αυτό και μεγάλο μέρος της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίχτηκε στην πρακτική εφαρμογή, όπου οι συμμετέχοντες έμαθαν να ετοιμάζουν γευστικούς καφέδες, δημιουργώντας ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβα, αλλά και να διακρίνουν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους.

Στο τέλος δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για το άνοιγμα μιας επιχείρησης café και τα μυστικά της σωστής λειτουργείας και διαχείρισης.

Εκπαιδευτής του σεμιναρίου ήταν ο κος Γιάννης Μπέλλης, πιστοποιημένος από την Specialty Coffee Association of Europe (SCAE), με πολύχρονη εμπειρία.

{gallery}article-images/estiasi/2018-01-26{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση