Οι τεχνολογικές εξελίξεις, η τεράστια αγάπη των περισσοτέρων για το φαγητό, η επιρροή των social media και διάφοροι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις τάσεις της γαστρονομίας. 

 

Το είδος του φαγητού που τρώμε, οι γεύσεις που αναζητάμε, το πώς σκεφτόμαστε το φαγητό, αποτελούν όλα έννοιες που εξελίσσονται μέσα στο χρόνο και «αναγκάζουν» τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων να προσαρμόζονται σε αυτά τα νέα δεδομένα. Πλέον δίνουν σημασία σε κάθε λεπτομέρεια.. Από το πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία μέχρι το τι συμπεριλαβάνεται στο μενού και το πώς να κάνουν την έξοδο για φαγητό μία μοναδική εμπειρία για τους πελάτες τους.

Ποια είναι όμως τα σημερινά κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγει κάποιος ένα εστιατόριο;
• Η τεχνολογία
• Η διαδικασία παραγγελίας
• Το διαδικτυακό μενού

Εκτός από την τεχνολογία, οι διαφορετικές επιλογές φαγητού φαίνεται επίσης ότι κυριαρχούν στην προτίμηση ενός εστιατορίου, όπως ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος και τα υγιεινά πιάτα, η προτίμηση στα τοπικά προϊόντα, η χορτοφαγική ή χωρίς γλουτένη κουζίνα, κ.ά.

Τελικά τι έχει σημασία;
Όποιο εστιατόριο και αν επιλέξει κάποιος, είτε έχει θέα είτε όχι, με πολύ ή λίγο φαγητό, ίσως να είχε δίκιο ένας παλιός Γάλλος συγγραφέας που έλεγε «το να τρως είναι αναγκαιότητα, το να τρως έξυπνα είναι τέχνη».

Μάθε την «έξυπνη» τέχνη της μαγειρικής σπουδάζοντας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef)» στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση