Γαστρονομία, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική…. ή με άλλα λόγια η τέχνη της μετατροπής της τροφής σε απόλαυση!

“Η παγκόσμια λέξη γαστρονομία προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις γαστέρα και νόμος.. Η γαστρονομία αποτελεί τέχνη υψηλής μαγειρικής στοχεύοντας στην παρασκευή εδεσμάτων

που αυξάνουν την οπτική και γευστική απόλαυση”

Τα επαγγέλματα του μάγειρα, αρτοποιού και ζαχαροπλάστη (Chef και Pastry Chef) τα τελευταία χρόνια έχουν μια σταθερά ανερχόμενη πορεία κατακτώντας συνεχώς θετικό έδαφος στο παγκόσμιο επαγγελματικό στερέωμα. Το καλό και ποιοτικό φαγητό, το γλυκό, αλλά και τα ποικίλα αρτοσκευάσματα κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του κόσμου απαιτώντας και ανάλογα καλά εκπαιδευμένους δημιουργούς. Στις μέρες μας το επάγγελμα του μάγειρα και του ζαχαροπλάστη είναι από τα πλέον περιζήτητα, καθώς οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση δίνοντας σπουδαίες εργασιακές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. 

Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ αναγνωρίζοντας τις παραπάνω τάσεις και προοπτικές του κλάδου, δημιούργησε υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια σε Λάρισα και Βόλο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στους σπουδαστές του η οποία οδηγεί σε κρατικό πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επιπρόσθετα, παρέχει Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Η/Υ που οδηγούν σε πιστοποίηση. Με την ολοκλήρωση των σπουδών, ο κάθε σπουδαστής έχει την δυνατότητα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό σε ένα μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Αφήστε μια απάντηση