Γράφει ο Χάρης Παπαλίτσας, Chef Boulanger, Εκπαιδευτής ειδικότητας

«Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής»

 Τα  επαγγέλματα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν μια σταθερά ανερχόμενη πορεία, κατακτώντας συνεχώς θετικό έδαφος στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο επαγγελματικό στερέωμα. Ο «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» κατατάσσεται μεταξύ των πλέον δυναμικών και δημοφιλών επαγγελματιών, με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές οικονομικές απολαβές.

Στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ πιστεύουμε ότι ο Boulanger – Pastry Chef είναι ένας σύγχρονος επαγγελματίας, που τον χαρακτηρίζει η φαντασία, η ακρίβεια και η διάθεση για πειραματισμό.

Πώς λειτουργεί η ειδικότητα;

Οι εκπαιδευτές της σχολής, οι οποίοι είναι διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου, εκπαιδεύουν τους σπουδαστές σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, π.χ. τεχνικές ζύμωσης, αρτοποίησης, ωρίμανσης και τους μαθαίνουν τις ιδιότητες αλλά και τις χρήσεις των πρώτων υλών που απαιτούνται για τις παρασκευές των προϊόντων. Στόχος, η εξέλιξη μιας ολοκληρωμένης γνώσης σε αρτοποιητική και ζαχαροπλαστικής τέχνη.
Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται εντός της σχολής, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Γιατί είμαστε πάντα η πρώτη επιλογή;
* Παρέχουμε στους σπουδαστές μας τεχνική κατάρτιση αλλά και εξειδικευμένες  γνώσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις του χώρου αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, εφαρμόζοντας κλασσικές αλλά και καινοτόμες μεθόδους και τεχνικές.
* Η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε αποτελεί εγγύηση για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και οδηγεί τους σπουδαστές να υιοθετήσουν τη  φιλοσοφία να χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες, που αναδεικνύουν το τελικό προϊόν παρασκευής.
* Οι σπουδαστές μας, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έρχονται σε άμεση επαφή με την ευρύτερη αγορά του συγκεκριμένου τομέα για να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα  και να γνωρίσουν τις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους σύγχρονους επαγγελματίες.
* Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ διεξάγει ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου, από εισηγητές που συνδυάζουν γνώσεις, εμπειρία και επαγγελματισμό.
* Οι εκπαιδευτές του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, με τις εξειδικευμένες τους γνώσεις αλλά και με την πολύχρονη εμπειρία που τους συνοδεύει, δημιουργούν όραμα στους σπουδαστές για να γίνουν οι καλύτεροι στο χώρο.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στους σπουδαστές μας τις απαραίτητες βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα αλλά και να τους δώσουμε όλα τα εκείνα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί και ένα από τα “μυστικά” της επιτυχίας των αποφοίτων μας, μιας και θα είναι σε θέση να παράγουν πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα!!

Αφήστε μια απάντηση