Το 1996, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ (https://www.tsililis.gr/), το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες

των Μετεώρων, στην ιστορική περιοχή Ράξα. Πρόκειται για ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, πολυβραβευμένο για το τσίπουρο και τα αποστάγματά του, που σκοπό έχει την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών. 

Το οινοποιείο επισκέφθηκαν οι σπουδαστές των τμημάτων τουρισμού-εστίασης του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, εντός πλαισίου του μαθήματος «Οινολογία», συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κ. Αντρέα Διακοδημήτρη , project manager και τη συντονίστρια του  τομέα εκπαίδευσης τουρισμού-εστίασης κα. Εύη Τσιάμη. Ο κ. Μάκης Τσιλιλής, χημικός και διαχειριστής του οινοποιείου, υποδέχτηκε θερμά τους σπουδαστές και τους ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, αναλύοντάς τις διαδικασίες απόσταξης, τις διαφορές μεταξύ των αποσταγμάτων, αλλά και την ιστορία της οικογένειας Τσιλιλή και τη σχέση της με το κρασί και το τσίπουρο.

Στη συνέχεια οι σπουδαστές οδηγήθηκαν στο κελάρι του οινοποιείου, όπου φυλάσσονται σε κατάλληλες συνθήκες όλες οι ποικιλίες και ακολούθησε γευσιγνωσία οίνου και τσίπουρου.

Με την ξενάγηση στο οινοποιείο της οικογένειας Τσιλιλή οι σπουδαστές μυήθηκαν στο γοητευτικό κόσμο του οίνου και του τσίπουρου και κράτησαν μαζί τους τα μεθυστικά τους αρώματα.

{gallery}article-images/tourismos/2019-04-05{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση