Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου)

Δεν υπάρχει ομοφωνία για οποιοδήποτε ορισμό της υγείας. Υπάρχει γνώση για το πώς θα επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας, όμως η ίδια η υγεία δεν είναι μετρήσιμη.

Όταν επιχειρείται να δοθεί ένας ορισμός, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο όσα σχετίζονται με την αρρώστια και το θάνατο, αλλά και αυτά τα οποία αντανακλούν τη θετική υγεία όπως η ψυχική και κοινωνική ευεξία, η φυσική κατάσταση, οι δεξιότητες, οι δυνατότητες, κ.ά.

Η υγεία είναι σίγουρα η δυναμική ισορροπία του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον, που παρέχει στο άτομο τη δυνατότητα να ζει δημιουργικά, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και τις επιδιώξεις του. Η κατάσταση υγείας των ατόμων επηρεάζεται από πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως κλιματολογικές συνθήκες, διατροφή, καθαρός αέρας, καθαρό νερό, καθώς και από την παρουσία άλλων ατόμων, όπως οικογένεια, σύντροφος, εργοδότες, συνάδελφοι, φίλοι. Επομένως σχετίζεται με την παραγωγική και δημιουργική διαβίωση και εστιάζεται στην καθημερινή κατάσταση ζωής και όχι μόνο στην παρουσία κάποιας ασθένειας που μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα ή θάνατο.

Σπουδάζοντας στις ειδικότητες Υγείας του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ μαθαίνεις από επαγγελματίες του χώρου ότι Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!

*Το άρθρο είναι της εκπαιδεύτριας κας. Μακρή Αρετής, Νοσηλεύτριας

Αφήστε μια απάντηση