Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η ημερίδα που διοργάνωσαν χθες από κοινού ο Ολυμπιακός Βόλου με το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ

, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Old City. Παρουσιάστηκε η φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος, ενώ κληρώθηκε και μία υποτροφία του ΙΕΚ Δήμητρα.Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ενώ παραβρέθηκε το τεχνικό επιτελείο (Αμανατίδης, Πετσιμέρης, Ζαλαώρας), όπως και ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιάννης Θεοδωρίδης.

Επίσης, αρκετοί παίκτες και παίκτριες των τμημάτων μπάσκετ (ανδρικής, γυναικείας ομάδας) παρακολουθήσαν την ημερίδα, αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, κολυμβητές του συλλόγου, όπως και πολλοί σπουδαστές του ΙΕΚ Δήμητρα.Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε τα εξής: «Θέλω εκ μέρους του Δ.Σ. να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΙΕΚ Δήμητρα για τη χορηγία του προς τον σύλλογό μας.

Θέλω, επίσης, να τη συγχαρώ για την πρωτοβουλία που πήρε, ώστε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του ΙΕΚ Δήμητρα και του Ολυμπιακού Βόλου.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι εκτός των τμημάτων που αναφέρονται, ο Ολυμπιακός Βόλου διατηρεί και τμήματα άρσης βαρών, πάλης και τζούντο.
Στόχος μας είναι να εφοδιαστούν τα παιδιά με τα σωματικά – ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά, που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθησή τους.
Η αθλητική παιδεία, μαζί με την κατάλληλη μόρφωση, παραδίδουν ώριμους και πραγματικά ολοκληρωμένους ανθρώπους.
Ο πρωταθλητισμός για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά η φιλοσοφία μας βρίσκεται στο γνωμικό των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιή».
Γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητής ή η αθλήτρια πρέπει να χρησιμοποιεί και να εκπαιδεύει πρώτα το μυαλό του και μετά το αίμα του.

Αυτό τον σκοπό έχει και η συνεργασία με το ΙΕΚ Δήμητρα. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί για το καλό των αθλητών μας. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά».Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του κ. Βασίλη Ζάρκου, διευθυντή του ΙΕΚ Δήμητρα, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς και τα εφόδια που παρέχει το ΙΕΚ Δήμητρα στους σπουδαστές του.

Στη συνέχεια, μίλησε ο επιστημονικός υπεύθυνος προπονητικής του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, Βασίλης Πιτσίλκας, ο οποίος είναι και διαιτητής μπάσκετ. Τόνισε, πως όσοι αποφασίζουν να σπουδάσουν προπονητική στο ΙΕΚ, στα δύο χρόνια εκπαίδευσης, αποκτούν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, το πτυχίο τους είναι αναγνωρισμένο και μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή.

Ο Φώτης Αγραφιώτης, εκ των προπονητών της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, παρουσίασε τα τμήματα υποδομής που καλλιεργεί ο σύλλογος και τα οποία μετέχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ. Έκανε αναφορά στις άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άλλη Μεριά, τις οποίες χρησιμοποιεί ο σύλλογος και στη σωστή δουλειά που γίνεται. Προπονητές στην Ακαδημία είναι οι Σταύρος Σταμπουλής, Φώτης Αγραφιώτης, Νίκος Δενελάβας, Χρήστος Καψιώτης, Κώστας Γάκιας και προπονητής τερματοφυλάκων ο Λευτέρης Φούτρης.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, παρουσίασε τα τμήματα υποδομής, ενώ αναφέρθηκε και στις επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Υπεύθυνοι της Ακαδημίας είναι οι Ζάκος Σαχίνης και Νικόλαος Ρούμπος, με προπονήτριες τις Ιωάννα Ράμμου, Ελένη Παπαθανασίου και Νάνσυ Σχοινά.Ο Ολυμπιακός τα τελευταία πέντε χρόνια καλλιεργεί και το άθλημα του βόλεϊ, σε γυναικείο επίπεδο, με τον προπονητή του συλλόγου, Μαρίνο Κουτσογιάννη, να κάνει εκτενή αναφορά στο βόλεϊ, με τις «ερυθρόλευκες» να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ. Μετέχουν 24 ομάδες χωρισμένες σε ομίλους, με τον Ολυμπιακό να έχει ως αντιπάλους στον όμιλο τους Γ.Σ. Αλμυρού, Α.Ο. Σκοπέλου, Α.Σ. Φαρσάλων και Ελευθεριακό. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 10 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου. Στην Α’ φάση θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Ο Γρηγόρης Μαντάς, προπονητής κολύμβησης του συλλόγου, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των κολυμβητών και κολυμβητριών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια (ορισμένοι από αυτούς αγωνίζονται πλέον σε άλλους συλλόγους της Ελλάδας) και τόνισε πως υπάρχουν στον σύλλογο πολλοί ταλαντούχοι αθλητές, οι οποίοι προσεχώς θα χαρίσουν νέες επιτυχίες στον Ολυμπιακό και στην βολιώτικη κολύμβηση.

Ειδική εισήγηση έκανε ο προπονητής μπάσκετ Κώστας Κουρκούμπας, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε τις αξίες και τη φιλοσοφία του έργου των ακαδημιών, καθηλώνοντας το ακροατήριο.

Ακολούθησε εισήγηση του προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλή Αμανατίδη, κατόχου διπλώματος pro Uefa, με θέμα «διαχείριση ήττας». Μέσα από προσωπικά βιώματα αναφέρθηκε στο πως ένας προπονητής οφείλει να διαχειρίζεται ένα αρνητικό αποτέλεσμα και μέσα από παραδείγματα έδωσε την σωστή διάσταση του θέματος.

Η βραδιά έκλεισε με την κλήρωση για μια υποτροφία 50% στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την κλήρωση έκανε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ιάσων Χατζής. Τυχερός αναδείχθηκε ο Μάριος Ιωακειμίδης.

{gallery}article-images/paidag-athlit/2018-09-26{/gallery}

Πηγή: https://www.goalpost.gr/archives/96848

 

Αφήστε μια απάντηση