Επίσκεψη στο Οινοποιείο «Αλατά» στη Φαλάνη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του ΙΕΚ «Δήμητρα».

Συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κ. Τράντα Γ. και τον διοικητικό κ. Μόσχη Λ. επισκέφθηκαν αρχικά τους αμπελώνες της οικογένειας Αλατά, όπου καλλιεργούνται ντόπιες και εισαγόμενες ποικιλίες από τις οποίες παράγονται τα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά του οινοποιείου.

Αφού πληροφορήθηκαν για τις διαδικασίες συντήρησης και ανάπτυξης των αμπελιών, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου φυλάσσονται τα μηχανήματα για όλες τις αμπελουργικές και οινοποιητικές εργασίες (ψεκασμοί, αποφύλλωση, συγκομιδή, σύνθλιψη κ.α.). Στη συνέχεια κατέβηκαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται όλες οι δεξαμενές, τα δρύινα βαρέλια παλαίωσης, οι μηχανές φίλτρου και εμφιάλωσης των κρασιών. Εκεί, ο κ. Τάκης Αλατάς απάντησε σε όλες τις απορίες που του έθεσαν οι σπουδαστές πριν προχωρήσουν στη διαδικασία της γευσιγνωσίας δοκιμάζοντας όλες τις ποικιλίες κρασιών που διαθέτει η Οινοποιεία «Αλατά».

 

 

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2016-05-29{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση