Την Τετάρτη 27/05/2015, στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα» του τμήματος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Multimedia – web design/developer – video games), οι σπουδαστές/στριες επισκέφτηκαν το τυπογραφείο «Σύνθεση» του κ. Θεοδωρόπουλου Βάϊου στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου.

 

Την εκπαιδευτική επίσκεψη συντόνισε και υλοποίησε με πρωτοβουλία της η κα Γωγώ Παπανικολάου, Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων, η οποία είναι η εκπαιδεύτρια του συγκεκριμένου μαθήματος του Β εξαμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση αφορούσε σε πρακτική ενημέρωση σχετικά με γραφιστικά και εκτυπωτικά θέματα. Για το λόγο αυτό, ο κ. Θεοδωρόπουλος Βάϊος, τυπογράφος:

– Εξήγησε στην πράξη πώς γίνεται μια εκτύπωση offset από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο της
– Μίλησε για τα είδη και τις διαστάσεις των χαρτιών
– Έλυσε απορίες των σπουδαστών/στριών σχετικά με:

  • αν υπάρχει διαθεσιμότητα και ζήτηση εργασίας
  • πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας, πχ γραφιστική επεξεργασία μακέτας
  • ποια είναι τα ήδη και οι διαστάσεις των χαρτιών
  • ποιοι είναι οι τρόποι εκτύπωσης των χρωμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στις εκτυπώσεις τετραχρωμίας
  • πώς λειτουργούν τα μηχανήματα
  • με ποιον τρόπο γίνονται οι συνεργασίες μεταξύ γραφίστα και τυπογράφου κ.α.

Μετά το πέρας της επίσκεψης και μέσα από την εμπειρία που αποκόμισαν οι σπουδαστές/στριες αντιλήφθηκαν ότι η συγκεκριμένη εργασία δεν είναι σε καμία περίπτωση απλή και απαιτεί χρόνο, γνώση και αφοσίωση στο αντικείμενο. Λύθηκαν οι απορίες τους και ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για ανάλυση των παραπάνω θεμάτων στην τάξη.

{gallery}article-images/pliroforiki/2015-5-28{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση