Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και τα σύνορα και οι αποστάσεις μεταξύ των χωρών έχουν εξαληφθεί, η εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει γίνει αναγκαία περισσότερο από ποτέ και δεν αποτελεί πλέον μόνο ένα χόμπι!

 

Δεν μπορούμε πια να παραμένουμε μονόγλωσσοι!

Πως όμως μια ξένη γλώσσα μπορεί να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουν οι νέοι τις προκλήσεις του σήμερα;
Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βρουν μια θέση εργασίας, σίγουρο διαβατήριο στην απασχόληση αποτελεί η γνώση ξένων γλωσσών για πολλούς λόγους…
• Αρχικά σε προσωπικό επίπεδο ο νέος αποκτά μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση αφού επικοινωνεί με αλλόγλωσσους ανθρώπους, διευρύνει τις γνώσεις του, αποκτά κριτική ικανότητα και δημιουργεί νέους τρόπους σκέψης.
• Σε κοινωνικό επίπεδο ανακαλύπτει τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής άλλης χώρας μαθαίνοντας να εκτιμά τη διαφορετικότητα.
• Σε επαγγελματικό επίπεδο η γλωσσομάθεια αποτελεί «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία, αφού η γνώση και η ευχέρεια σε περισσότερες από δυο γλώσσες προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ αποτελώντας μέρος αυτής της παγκοσμιοποιημένης και πολυπολιτισμικής κοινωνίας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αγγλικών που οδηγούν σε πιστοποίηση σε όλους τους σπουδαστές και σπουδάστριες!

Απαραίτητο προσόν για κάθε μελλοντικό επαγγελματία…

Αφήστε μια απάντηση