ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής του «Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ», στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων.

Με δυναμική τριήμερη παρουσία στην Κεντρική Πλατεία Σάπκα, στήθηκε η Ποδηλασία Αλληλεγγύης όπου για κάθε ένα χιλιόμετρο, το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ δώριζε αντίστοιχα ένα ευρώ! Το σύνολο του ποσού που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Η δράση συνολικά  προσέλκυσε πλήθος κόσμου, όπου μικροί και μεγάλοι με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαν στην Ποδηλασία Αλληλεγγύης, συμβάλλοντας στην συγκέντρωση ολοένα και μεγαλύτερου ποσού δωρεάς.

Εξάλλου, σε μια εποχή έντονων προκλήσεων, τομείς όπως η κοινωνία, το περιβάλλον και η οικονομία έχουν επηρεαστεί. Στον αντίποδα, έχουν αναδυχθεί έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η οικολογική συνείδηση και η ανάπτυξη μέσα από την υπευθυνότητα και την συνεχή αναζήτηση στρατηγικής γύρω από την αειφορεία.

Το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, ως εκπαιδευτικός οργανισμός, έχει θέσει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους σπουδαστές του την αλλαγή στάση ζωής μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, από διαδραστικές ενέργειες αλλά και μέσα από την συνολική εταιρική κουλτούρα.

Άλλωστε, η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και του φυσικού περιβάλλοντος αρχίζουν να ταυτίζονται και αποτελεί πλέον την νέα πρόκληση για όλους μας. Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε!

 

Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό: