Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χυμών φρούτων, τη «Viva Fresh», επισκέφτηκε το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας μαζί

με τους εκπαιδευτές κα. Μπούκη Παρασκευή και κο. Λεοντόπουλο Στέφανο. Οι σπουδαστές αρχικά ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Λάρισα από τον κο. Ταμπορούδη, υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου, και στη συνέχεια παρακολούθησαν την παραγωγική διαδικασία, από την παραλαβή των χυμών φρούτων μέχρι την συσκευασία τους με σκοπό να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη γεύση και το άρωμα των φρούτων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης ο κος. Ταμπορούδης τόνιζε ότι η παραγωγή των χυμών αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία καθώς απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η άριστη ποιότητα του τελικού παραγομένου προϊόντος και η απόλυτη ικανοποίηση του καταναλωτή. Για αυτό τον λόγο εφαρμόζονται συνεχείς έλεγχοι με τα πιο αυστηρά κριτήρια διασφάλισης ποιότητας.

Για άλλη μία φορά διαπίστωσαν οι σπουδαστές ότι η φύση αποτελεί κινητήρια δύναμη και δίνει ώθηση στον αγροτικό τομέα όταν την εκμεταλλευόμαστε αποτελεσματικά αποτελώντας βασικό πυλώνα εξόδου από την κρίση και κύρια συνιστώσα της διατηρήσιμης ανάπτυξης των επόμενων χρόνων για την ελληνική οικονομία.

{gallery}article-images/Agrotiki_Oikonomia/2018-04-02{/gallery}

Αφήστε μια απάντηση