Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Chef)

  • Η ειδικότητα

    Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Chef)

    Το επάγγελμα του μάγειρα (σεφ) τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερά ανερχόμενη πορεία κατακτώντας συνεχώς θετικό έδαφος στο παγκόσμιο επαγγελματικό στερέωμα. Το καλό και ποιοτικό φαγητό και η μεσογειακή διατροφή, κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του κόσμου απαιτώντας και ανάλογα καλά εκπαιδευμένους δημιουργούς. Στις μέρες μας η Μαγειρική είναι από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα καθώς οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση δίνοντας εργασιακές ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

  • Επαγγελματικό προφίλ και προοπτικές

    Ο Σεφ είναι ο άνθρωπος που είναι ικανός να διοικήσει και να διευθύνει το υφιστάμενο προσωπικό της κουζίνας, να οργανώσει την παρασκευή εδεσμάτων, να εκπονήσει menus και να έχει τον συντονισμό των προμηθειών, τον ποιοτικό έλεγχο και τη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών, την επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας μέσα στους χώρους της κουζίνας.

    Ο απόφοιτος ΙΕΚ αυτής της ειδικότητας είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

    • Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
    • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
    • Τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και την βελτίωση των ήδη παραγόμενων προϊόντων
    • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων (food styling)
    • Την ανάλυση στοιχείων του κόστους και προσδιορισμό της τιμής πώλησης

    Ως απόφοιτος αυτής της ειδικότητας είσαι ικανός να απασχοληθείς στη τουριστική επισιτιστική βιομηχανία (σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις κ.α) τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα όπως:

    • Κρουαζερόπλοια
    • Εταιρείες catering
    • Επιχειρήσεις τροφίμων
    • Νοσοκομεία
    • Παιδικούς σταθμούς
    • Camping - Κατασκηνώσεις
  • Ειδικές Γνώσεις και Δεξιότητες που θα αποκτηθούν

    Οι ειδικές γνώσεις του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» αφορούν:

    • Γαλλικά / Αγγλικά
    • Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας του εστιατορίου
    • Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση την υγιεινή και την αξιοποίηση των τροφίμων.
    • Την διακοσμητική εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
    • Σύνθεση μενού με βάση κοστολόγηση παρασκευασμάτων.
    • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής καθώς και την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
  • Παροχές – Εξοπλισμός

    • Μαθήματα Αγγλικών και Η/Υ που οδηγούν σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση
    • Εκπαιδευτική διδασκαλία με τη χρήση e-learning
    • Δωρεάν συμμετοχή σε Σεμινάρια Εξειδίκευσης
    • Προετοιμασία για εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ
    • Εκπτωτικό Κουπόνι ΙΕΚ “ΔΗΜΗΤΡΑ”
  • Πρόγραμμα σπουδών

    Εξάμηνο Α'

    • Γαλλικά
    • Αρχές Οικονομικής
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Τέχνη Μαγειρικής Ι
    • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Ι
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

     

    Εξάμηνο Β'

    • Γαλλικά
    • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Οινολογία
    • Τέχνη Μαγειρικής ΙΙ
    • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

     

    Εξάμηνο Γ'

    • Γαλλικά / Αγγλικά
    • Σύνθεση Μενού
    • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
    • Διαιτητική
    • Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ
    • Τεμαχισμός Κρεάτων Ι
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

     

    Εξάμηνο Δ'

    • Γαλλικά / Αγγλικά
    • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
    • Τέχνη Μαγειρικής ΙV
    • Τεμαχισμός κρεάτων ΙΙ
    • Πρακτική Άσκηση
  • Δραστηριότητες

    Στα 2 έτη σπουδών, ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί πολλές οργανωμένες επισιτιστικές επιχειρήσεις στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής και διασύνδεσης με 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα
  • Λάρισα: 2410 554024
  • Βόλος:   24210 38333
                                 ή
συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα, εύκολα και δωρεάν για την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει.